Re: [rp-ml] zcorp z402 online mode

From: Lino P. Stavole <>
Date: Fri Oct 08 2010 - 22:04:07 EEST

Thanks Buddy,
yes, i was planning on flushing the lines anyways. I have a lot of piano
wire so interesting enough it may come in handy.

My monitor is not powering up though through the printer though. When its
plugged into the computer it works fine.

I will chase the hoses and troubleshoot. how do you reset the printer?

David, I am not in the market for an objet. Thanks though. I have a great
relationship with a bureau that does great work for me.


On Fri, 08 Oct 2010 11:22:48 -0700, Buddy Smith <>

> On Fri, Oct 8, 2010 at 2:11 PM, The Creature Company
> <> wrote:
>> I inherited a zcorp z402 printer. The issue is after I installed the
>> zprint
>> drivers and software and attached the z402 to the computer with the
>> interlink cable I cannot seem to get it to enter online mode. Does
>> anyone
>> have any ideas?
> Plug a CRT monitor into the VGA port on the back. That'll give you
> some good debug output. Is it beeping? Does it have binder?
> Is the online light blinking?
> If the printer has been sitting for a while and has binder in the
> lines, you may have to remove all the plastic tubing and flush the
> crystallized binder out of it. I used a piece of piano wire and some
> patience when doing this to mine.
> The most common cause for this, assuming it is beeping, is that the
> binder tank is not full. It should pump binder into the tank. If you
> open the back, there's a line coming in from where you connect the
> binder, to the back. If you're looking at the bottom of the unit, on
> your right / it's left side, there's a line coming through a filter
> then to a pump, then up to a binder tank. You should be able to see
> the plunger inside this little tank moving up as it pumps, and hear
> the pump moving. Keep pressing 'FEED UP' until the tank is full. You
> might want to reset the printer afterwords.
> ttyl,
> --buddy

Using Opera's revolutionary email client:
Received on Fri Oct 08 21:56:47 2010

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Fri Mar 11 2011 - 05:24:19 EET