RE: [rp-ml] supporting flat area above another flat area issue

From: DeFonce, Ron C <>
Date: Wed Sep 10 2008 - 16:25:47 EEST

Did you also increase the "Strand Thickness" and "Projection Thickness"?
Increasing these to at least .015" (.4mm) may help.
Also, reducing "Strand Spacing" to .06" (1.5mm) could help too.
Ron DeFonce


From: David.Oblak@Coulter.Com [mailto:David.Oblak@Coulter.Com]
Sent: Wednesday, September 10, 2008 6:43 AM
Subject: [rp-ml] supporting flat area above another flat area issue

Hello all,

I'm running into a support issue when supporting a flat area above
another flat area. Basically, the flats are parallel to each other and
the platform. Distance is irrelevant . The beginning support from the
platform to the first flat is fine. It's the bottom of the support
structure (which should attach from the top surface of the bottom flat)
seems to lose itself as it grows higher and eventually doesn't attach to
the bottom surface of the above flat. At times I lose most of the
support but some grows in the "stringy, fuzzy" mode. I've increased the
overcure and also increased the bottom contact. Sometimes this works but
I still have issues. I hope I didn't confuse anyone. Any suggestions
will help.


Dave Oblak
Beckman/Coulter, Inc.
Principal Model Maker
Mechanical Design/RP

305.380.3764 desk
786.639.3764 fax made the following annotations
This message contains information that may be privileged or confidential
and is the property of Beckman Coulter, Inc. It is intended only for the
person to whom it is addressed. If you are not the intended recipient,
you are not authorized to read, print, retain, copy, disseminate,
distribute or use this message or any part thereof. If you receive this
message in error, please notify the sender immediately and delete all
copies of this message.
Received on Wed Sep 10 16:33:31 2008

This archive was generated by hypermail 2.1.8 : Tue Jan 06 2009 - 15:48:27 EET